Dinkel bröd

Måste bara tipsa er om ett super gott och enkelt vardagsbröd.
Det är ett dinkel bröd med både fullkornsmjöl och sikt.
Det blir två goa bröd av en deg. Det brukar räcka för vår familj i ca två och en halv dag;-) . Skulle det bli lite torrt på dag tre ,så är det jättegott att rosta .

Recept:
7.5 dl ljummet vatten
20 g jäst
1 msk närproducerad god honung.
8 dl ekologiskt fullkornsdinkel
8 dl ekologiskt dinkelsikt
1 knapp msk salt

Rör ut jäst och honung i vattnet ,blanda i fullkornsdinkel och rör om tills mjölklumparna har löst sig.

Täck med en bakduk och låt jäsa i 45 min.

Tillsätt där efter salt och dinkelsikt, rör runt , degen ska vara ganska
lös.

Låt jäsa i ytterligare 20 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en långpanna nederst i ugnen.
Smörj två brödformar eller lägg i bakplåtspapper.
Fyll i degen i formarna till ca 2/3 . Strö över lite fullkornsmjöl .
Låt jäsa i ytterligare ca 30 min.

Sätt in brödformarna och häll ca 0,5dl vatten i långpannan.
Dra ner temperaturen till 200 grader och grädda i 35 min.

Ta da !


                                                                            //Annie

Kommentarer

Populära inlägg