Andelsjordbruk

Lyckeröd Lantgård kommer från och med i år även drivas som ett andelsjordbruk( CSA )

Tanken med ett andelsjordbruk är att du som konsument kan vara med och stödja din lokala bonde genom att betala din andel av skörd/ produkter i början av året då bonden har sina största utgifter. Genom att betala för en andel stödjer du det lokala småskaliga lantbruket som producerar god och nyttig mat. På så sätt medverkar du även till att minimera den ekonomiska risken så att bonden kan fokusera på en hållbar och långsiktig utveckling av jordbruket.

Som andelsmedlem hos Lyckeröd Lantgård kommer du få ta del av produkter som produceras här på gården. Maten odlas från fröer och sättor godkända för ekologisk odling.Vi odlar utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödning. Vid 16 tillfällen under perioden juni-oktober kommer du som andelsmedlem här på Lyckeröd lantgård få 16 välfyllda lådor med nyskördade grönsaker, rotfrukter och örter och i bland även ägg från våra frigående hönor. Beroende på säsong och tillgång kommer lådans innehåll variera.

Som andelsmedlem har du också möjligheten att köpa våra lammlådor och lammskinn till förmånliga rabatterade priser. Vid tillgång kan lådan även innehålla frukt och bär och även ett och annat smakprov på våra förädlade produkter.

För 2400 kr/ år får du 16 lådor från gården till ett genomsnittligt pris på 150 kr/ låda. Som andelsmedlem binder du upp dig på ett år i taget. Andelsavgiften betalas i början av året men det finns även möjlighet att dela upp betalningen . Under 2016 planerar vi för 6 andelsmedlemmar. Då har vi räknat med att en andel är lagom mycket grönsaker för 1-2 personer för en vecka beroende på hur mycket grönsaker du äter.

Vår ambition är att vara en transparent gård där du som konsument får insyn i precis hur maten här på gården odlas och självklart vill vi att du som andelsmedlem kommer med önskemål om vad vi ska odla här på gården. Andelslådorna levereras till förutbestämda utlämningsställen eller så hämtas lådorna här på gården.

Det kommer finnas möjlighet att besöka oss och även sätta händerna i jorden själv en stund om du vill. Inbjudningar kommer att komma under året.

Är du sugen på god och nyttig mat från ditt närområde, så vill vi gärna vara din personliga bonde!

Som andelsmedlem hos Lyckeröd Lantgård får du :


  • 16 välfyllda lådor med nyskördade grönsaker,rotfrukter, örter. Ägg från frigående höns med mera. Levererade vid 16 torsdagar under säsongen juni-oktober.
  • Förmånligt rabatterat pris på våra lammlådor och lammskinn.
  • Du får ta del av eventuellt överskott av odlingen och stödjer även samtidigt din lokala bonde
  • Din egen PB ( personliga bonde)
  • Full vetskap om hur din mat odlas/ produceras.


Är du intresserad av att bli andelsmedlem hos Lyckeröd Lantgård skickar du ett mail till lyckerodlantgard@gmail.com så skickar vi dig mer information.

Vi hörs!

Anneli & Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar