Äkta mat

 Denna tidning damp ner i brevlådan , inte som en överraskning för jag har betalt för 3 nr . :-)
Måste säga att den är läs värd .
Man lär sig en hel massa saker man inte visste innan i varje nytt nr .
Jag är ju en sån som gärna sparar denna typ av tidning och kan titta igenom den flera gånger, läsa recept eller bara uppdatera minnet.



Apropå  förra inlägget kom detta nr av Äkta mat på sin plats ,en hel artikel om bara lök . Allt från hur lök beter sig i stekpannan till hur löken smakar beroende på hur du skurit löken. Och en hel massa recept på olika lökrätter, friterade lökringar till lök i bröd!


Det jag också läste mig till var att ,köper man centralpackad köttfärs som är förpackat i ett gasfyllt plast tråg, kan man räkna med att kvaliteten på köttet är kast.
Den gas de sprutar in består av en femtedel koldioxid och resten syrgas . Det är denna syrgas som försämrar köttet dramatiskt . Det gör också att i stället för att möra köttet blir det omvänt , köttet blir hårdare och kan inte binda vätska i samma utsträckning.
Köttets egen termometer förstörs också av packgasen.
När du bryner köttet brukar köttet gå över i en grå färg när det är klart , men köttfärs förpackat med syrgas grånar redan vid en temperatur på 55 grader och därmed egentligen inte helt genom- lagad fast än det ser ut så .
Ovan på allt så förstörs också  nästan all e-vitamin i köttfärsen av  packgasen.
Så bojkotta syrgasen , köp med fördel hellre butiksmalt kött.
Det är bara synd att det sällan finns ekologiskt butikspackat kött.
Eller gör som vi ,föd upp dina egna djur eller köp direkt från bonden!


//Annie

Kommentarer

  1. Jag blir så full i skratt när jag läser din blogg och konstaterar att vi är lika i en hel del. I går storhandlade vi ( by the way så hade de riktigt billiga granny smith äpple Ekologiska på kvantum) och vad fick följa med hem? Jo just Äkta Mat. Förvisso nr 3 från 2013 som handlade om Korv och Kål. Supertrevlig tidning. Idag tänker jag fortsätta drömma om kor, grisar, går och höns. Undrar en sak, vad har man getter till? Kött? Mjölk? Skinn? Gräsklippare?

    SvaraRadera
  2. Hej Vad roligt att du läser bloggen. Getter kan man använda till allt du skrev ovan. Getter "doftar" ju lite mer än vad tex. får gör ,vet inte om "doften" försvinner i beredning av skinnen dock ! Men massor av ost kan man ju göra av den fina mjölken!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg