Växthus Del 4

Nu har äntligen vi äntligen fått på plasten på vårt växthus. Det är långt i från klart men plasten är på plats.
I går lördag fick vi hjälp av mina föräldrar och vi startade projekt "plast på båge ".Och det visade sig vara ett svårt projekt, inte något jag skulle vilja göra om igen. Vi startade på morgonen med blå himmel och sol och vindstilla, men framåt eftermiddagen då vi fortfarande kämpade med att få plasten fast med lister så började det såklart blåsa och då menar jag inte blåst,blåst utan  bara vind stötar på ca 6m/s . Det visade sig räcka för att det skulle börja strula och när tröttheten och blodsockret började sjunka så var det hela inte så kul längre. Men det var bara att bita hop, för växthuset måste bli tätt innan vi fick ge upp.
Så kl 20.30 på kvällen kunde vi äntligen packa i hop för kvällen, trötta och med en go svidande solbränna på axlarna men glada och nöjda att det nu började likna ett växthus.
Vi sov gott den natten !

Nu är där fortfarande mycket kvar att göra, gavlarna ska fästas , ingången ska fixas, de upprullningsbara sidorna ska göras,  lite fler spänn anordningar i växthuset ska på plats m.m .
Men en sak som är säker , här ska det planteras i alla fall. Alla mina spretiga, gängliga tomatplantor ska få flytta in, klart eller inte det får kvitta !

                                                                         // Annie

Kommentarer

Populära inlägg