Vårens fårklippning.

Det har verkligen varit ett par intensiva dagar de senaste dagarna .
I måndags var fårklipparen här och klippte våra får, hela gänget .
Vår fårklippare är super duktig , han klipper fåren sittandes.
Med rätt hantering blir fåren lugna och avslappnade och klippningen går som en dans. Det tog hela eftermiddagen och en bit in på kvällen innan alla var klippta. Det går så mycket snabbare och blir så mycket bättre när en erfaren fårklippare gör jobbet än om vi skulle göra det själv.
Fåren blev så lyckliga när de blev av med den tjocka ullen, de stod och kliade sig själv efter åt , precis som om de äntligen kom  åt  att klia på det stället de inte kommit åt innan.
Anledningen till att vi klipper våra tackor två gånger om året är att ; det är lättare att kontrollera hullet innan lammning, det blir bättre tillväxt, tackorna äter lite bättre ett par veckor efter klippningen än om man inte skulle klippa . Det blir en renare förlossning som gynnar både tacka och lamm och det blir lättare för de nyfödda lammet att hitta spenen. Ullen som sedan växer ut och sedan klipps igen till hösten blir jättefin. Det är då jag sparar ullen till att tex tova med .
Vinter ullen är ganska tråkig och ful så den sparas inte.


Här blir vår gute bagge klippt, han såg lite kul ut efter klippningen, han tappade nog hälften i volym !


Så här fina blev de i sina nya frisyrer , de riktigt glänste , syns kanske inte riktigt på denna bilden men snygga blev de .


Dessa två gute damer hade fullt upp med att klia på ställen de inte kommit åt innan ,då ullen var i vägen !

                                                                              // Annie

Kommentarer

  1. Så stiliga de blev i sina nya vårfrisyrer! Kram Ida

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg