Tillskott i fårstallet !

Ursäkta frånvaron här på bloggen.
Förutom att vi har genomlidit en mag sjuka så har här hänt en del på lammfronten. Det är en gammeltacka som har fått ett lamm, och en annan tacka fick trillingar. Tyvärr blev det så att tackan med trillingarna valde att stöta bort det minsta lammet , antagligen för att de var svagt när det föddes.
I bland kan naturen vara grym.
Men det är tur för då kan vi finnas där och hjälpa till lite .
Nu har jag ingen överbliven fårmjölk men då får man ta de näst bästa, komjölk. Jag körde i väg och hämtade färsk komjölk hos en ekobonde i närområdet. Jag syrade komjölken med lite fil för att få den att passa en lamm mage lite bättre. Sedan har vi nu gett lammet mjölk från nappflaska dygnet runt , såg först till så att den fick i sig mammans råmjölk. Den är viktig. Nu går vi på skift och ger lammet mjölk, dag som natt, jämt fördelat över dygnet.
Och förhoppningsvis kommer den klara sig och växa sig stor.Här är två av trillingarna som bor hos sin mamma , tyvärr stångade tackan den lilla minstingen för mycket ,så att den fick flytta över i en egen box och ligga och värma sig under en värme lampa i stället.


Här får lilla lammet en go flaska mjölk av småfolket. En så här liten krabat blir bortskämd med mycket klappar och mys. 

//Annie

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg