Potatis överallt !

Dax att grodda potatis . Har köpt hem Rocket och Asterix än så länge. Så nu står det ägg kartonger med potatis precis över allt , har ett gäng kartonger med potatis på golvet som fortfarande inte fått någon bra placering än. Där det inte står tomatplantor där står det ett gäng potatisar .
Vi kanske behöver bygga ut ?;-)
Tycker det är jätte svårt att beräkna hur mycket potatis vi kommer behöva  i vinter . Vad äter man normalt upp på ett år ? Förra året satte jag fem sorter potatis , men skrev så klart inte upp hur mycket av varje sort .  Allt jag vet är att det räckte inte för oss denna vinter. Men , nu har jag lärt mig av det misstaget , kanske gör bättre detta året .
Skulle nog skaffa ett litet kom i håg häfte att skriva in allt de där viktiga som är bra att komma i håg när det gäller trädgården . Som tex vilka sorter man sådde , hur de klarade sig och hur bra skörden blev.
Det är ju bara att inse, minnet är inte lika bra som man tror att det är !


Bara längtar till man kan plocka upp dessa potatisar ur jorden , kanske inte då just dessa, men deras "bebisar".  Kokt ny potatis med lite ört smör , mums ! 


//Annie

Kommentarer

  1. Så många potatisar :) Jag är i södra Spanien nu. Såg idag att potatisen här precis börjat blomma!
    Ewa

    SvaraRadera
  2. Härligt ! Jag bara längtar till att få gräva upp riktigt goa nypotatis :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg