Tokiga tackor !


I dag fick jag stängslat färdigt och fixat ström på tråden. Så nu ska inga tackor kunna springa igenom, om de får för sig att gräset är grönare på andra sidan.
När allt var fixat, så öppnade jag dörren till ungtackorna och sedan for de ut i fullfart. När alla kommit ut , tog det inte ens två sekunder så satte någon fart in igen och alla andra hakade på . Alla skulle in samtidigt, så det blev trafikstockning i dörren. In och vände och sedan fullfart ut igen. Och så höll de på ett par gånger. Finns det en "stirrhöna" i flocken är det lätt att de andra hakar på och hänger efter.
Men efter ett tag stannade några kvar ute och käkade gräs och såg lite så där fundersamma på vad de andra höll på med ;-)

Här blir det trängsel , tror inte att fåren har hört talas om att stå i kö eller att gå en i taget !


Och ut igen , de springer gärna ner för rampen och vissa av dom hoppar sista biten , helt tokiga !


Som sagt, vissa blir som tokiga . Speciellt en av tackorna hade verkligen spring i benen . Hon studsade hit och dit , upp och ner . Såg så roligt ut när hon hoppade runt med sin runda mage, undrade vad lilla lammet i magen tänkte ?
Jag stannade kvar ute i hagen en lång stund och bara tittade på dem , satt och små fnissade för mig själv åt alla deras krumbukter ! Lyckliga får , lycklig bonde !


                                                                              //Annie

Kommentarer

  1. Härligt med lyckliga får o lycklig bonde :)
    Ewa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg