Vägning av baggarna

I går tog vi in alla djuren , sorterade och vägde alla baggarna.Allt för att ha lite koll på djuren inför slakten.
Och snart  börjar det närma sig. Vi kommer att slakta löpande under hela hösten. Alla lammen är olika , de ser olika ut och växer i olika takt. Därför får de gå kvar hos oss lite till. Vi kör våra lamm till ett slakteri inte så långt bort , vi vill minska transporterna av lammen men det optimala skulle vara att kunna slakta hemma . Det hade varit det allra bästa för djuren och kanske kan det finnas en möjlighet för det i framtiden.

Det är alltid lite av ett pyssel att få in alla djuren på en gång men denna gång flöt det på bra .Lite sämre gick det när vissa av tackorna skulle ut på ett nytt bete.
Just när jag skulle visa tackorna vägen till det nya betet så började det stört regna . Vissa tackor hängde ändå efter men lång i från alla. Efter en stunds lockande och letande efter alla djur så gav jag upp . Det är i de stunder man önskar att man hade en en välutbildad vall hund.
Det var bara att traska hem genomsur som en dränkt råtta :-( Och jag menar genomsur, det var som om man duschat med kläderna på.

I dag var det bara att ta tag i det man misslyckades med i går, nämligen att flytta de resterande tackorna till det nya betet och det gick strålande:-)


                                                                           // Annie


Kommentarer

Populära inlägg