Hö inne , hö i sinne


I dag har kroppen fått jobba lite. På en  av de gamla vallarna högg vi gräset i veckan och nu hade det torkat och det var dags att ta in det. Gräset på den gamla vallen hade inte växt så där jättebra .Inte så konstigt för som sagt så är det en gammal vall som säkert inte har såtts om på många , många år och inte heller har den fått någon gödsel i år, så man kan inte begära att gräset ska dunder växa.
I alla fall var det inte lönt att ta hit stora maskiner till att pressa balar för där hade säkert inte blivit så många och då hade det kostat lite mer än det hade smakat.

I stället blev det lite kroppsarbete för att få in höet.
Ut med traktorn och balvagnen och tjugan i handen och sedan var det bara att lasta . Ni ser vem som gör allt grovjobbet och gissa vem som sitter i traktorn och gottar sig, jo ,jo mannen.
Nä , jag gjorde inte allt själv . En av de små från småfolket kom senare och hjälpte oss att köra traktorn och mannen kastade då också hö i vagnen!
Ett riktigt team work!
Riktigt mysigt var det faktiskt , luften var varm, höet doftade gott och småfolket hade kul med att åka både traktor och på hölasset. Helt idylliskt faktiskt.I bland krävdes det lite tyngd över sulorna för att trampa ner  höet , för att få plats med lite till i vagnen.
Vi hann precis få in en full vagn innan det började stänka lite regn på oss.
I bland funkar det bara precis sådär som man hade planerat :-)
Jag älskar att vara bonde !


// Annie

Kommentarer

Populära inlägg