Gör ett medvetet val !

Kolla in och lyssna på detta samtal mellan Underbara Clara och Emilie Hanson från naturskyddsföreningen . Lite tips och tankar om hur du kan göra medvetna val när det gäller mat.

Varför man ska välja ekologisk mat framför konventionellt odlad mat . För det handlar i grund och botten att göra medvetna val . Att du vet, varför du gör det val du gör. Mycket som saknas i dag är kunskapen om hur o-ekologisk mat odlas . Och det som skrämmer mig lite i dag är att vi bara handlar vad vi vill ha , när vi vill ha det och förutsätter att det ska finnas i affärerna när vi vill ha det, tex tomater året om. Varför bryr vi oss inte mer om vad vi stoppar i oss, varför är vi så upptagna av tex vilken storlek på tv  som hänger på väggen. Var har det gått fel?För just detta är fel enligt min mening. Vår största prioritet skulle vara att ha balans och må bra långsiktigt. Eller är det så att i dagens samhälle hinner man inte ens med att fundera i de banorna, vad är det som får mig att må bra i längden och inte bara för stunden ?

Vi kan ju inte göra allt , vi har kanske inte möjligheterna att göra allt på en gång , men en början är alltid en början. Så gör det du kan , gör medvetna val!

                                                                      //Annie

Kommentarer

Populära inlägg