Vadå väggar , var ?

Här har det rivits för fullt i dagarna två.
Jag har slitit ner vägg efter vägg.
Nä,så farligt är det inte;-)
Vår toalett på nedervåningen är nu nermonterad och två av hall väggarna likaså och här till höger är en del av vårt vardagsrum . Toaletten kommer att byggas upp på ett bättre ställe.
Tänk vad man kan hitta under tapet , massonit , tretex och ytterligare fyra lager tapet och dagstidningar .En riktig bålevägg, tjocka breda brädor av ek, ja nästan stockar.
Denna vägg kommer tyvärr täckas över igen av en brädvägg som kommer målas med linoljefärg.
Tror det blir bra ,tyvärr var delar av denna vägg inte hel och kunde därför inte sparas i sitt befintliga skick.
Däremot hittade vi en likadan bålevägg i vår hall, denna kommer vi att spara .
Krokarna för småfolkets ytterkläder har redan kommit upp igen för en helrenovering av hallen kommer inte ske förrän till sommaren då ytter dörren ska bytas ut.
Visar lite bilder när detta står klart.
Vad vi också hittade under clickgolvet som låg i hallen var ett helt ok trä golv, detta kommer också få en omgång av linoljefärg när sommaren kommer. Det är farligt roligt att riva ,spännande att se vad man hittar under alla lager av diverse täckande material och alla undan gömda aggressioner får sitt utlopp med hjälp av en kofot. ;-)
Sen var det där med städningen , det är ju mindre kul .
Men vilken tur jag hade i dag , mannen var på glatt humör och började plocka bort allt som inte skulle eller kunde återanvändas och allt detta av helt egen fri vilja ;-)

Vår tanke är att all renovering som följer i detta hus ska  vara av miljövänligt slag , rena naturliga material . Det har kommit till min vetskap, att det är en djungel där ute, alltså på byggmarknaden.
 Många av det vanliga  isolering material som i dag används i hus är oftast väldigt energi krävande att framställa och innehåller giftiga fibrer och flamskyddsmedel av olika slag.
Finns hur mycket som helst att läsa och samla information om och det är nog just det man får göra . Man får se upp, för där vissa naturliga material används, där finns det farliga tillsatser gömda i form av bindningsmedel eller flamskyddsmedel osv.
Ahhrrg, varför kan det inte vara enkelt ?

 Så mitt sökande efter bra material fortsätter.

Men vad jag ser fram emot en jul i förhoppnings vis ett helt vardagsrum.:-)

// Annie
Kommentarer

Populära inlägg