Saltade lammskinn

Ursäkta frånvaron på bloggen , men här har det varit fullt upp.
Dagarna bara rusar i väg och ibland skulle man bra vilja pausa tiden ,så man hann vara lite mer i nuet!
Här har vi kört djur till slakt , hämtat och packat kött, stängslat och saltat skinn plus allt annat som ska hinnas med in i mellan. Både roliga ting, men även måsten.

Vissa av lammskinnen tar vi hem igen efter slakt för att salta och sedan lämna vidare för beredning.
Det gäller att vara noga när man saltar skinnen för att undvika surskador senare. Saltet ska ligga på skinnens köttsida i minst tre veckor innan vi kan köra dem vidare på beredning. Vi har valt att bara garva våra skinn med en ekologisk garvning, det används alltså ingen krom i den beredningen.
Beredning av skinnen är alltså en sorts konservering som gör skinnen hållbara och mjuka ,sedan slipas i vissa fall även skinnsidan för att bli jämn och mjuk.
Pälsen klipps i den längd som man önskar, 1,5 mm, 3,5 mm eller behåller ullen i fullängd .
Processen är lång och likaså är väntetiden , så jag kanske får tillbaka just dessa skinn, om jag har tur innan sommaren ;-)
Hur mysigt är det att krypa ner i soffan på ett stort ulligt fårskinn och läsa en go bok eller bara glo på dum burken ett tag.
Jo , Super mysigt ! ( särskilt nu när kylan kryper allt närmare nollan)

Är du sugen på ett eget lammskinn titta in under fliken lammskinn , där finns ännu några kvar till salu !

                                                                          // Annie

Kommentarer

Populära inlägg