torsdag 27 november 2014

Mjuk pepparkaka

Ett litet försök till att skapa julkänsla här i huset.
Jag älskar julen och allt som hör till. Småfolket blir jullediga ,vi pysslar ,bakar och fixar och grejar och man får tända ljus i massor ,särskilt nu när vi saknar lampa över matbordet ( pga av renoveringen )
I dag blev det en mjukpepparkaka till fikat.
Den är enkel att göra och man blir samtidigt av med lite fula bruna bananer som legat kvar i fruktskålen.
Det har varit lite dåligt med julstämning här på gården än så länge , det slog mig nu att det är ju 1:a advent på söndag och  vi har inte alls hunnit med det som var tänkt.
Delvis pga den där förkylningen som  har gjort ett besök hos nästan varje familjemedlem.
Förkyld man och småfolk och byggmaterial på golvet i hela vardagsrummet gör att julstämningen hamnar lite på efterkälken;-(
När vi har kryat på oss ska brädorna upp på väggarna och då ska det städas och pyntas( städas med måtta och pyntas i massor;-))

Men ett försök till julmys gjordes i dag och god blev den , kakan alltså !

Recept :

3 ekologiska ägg
2,5 dl råsocker
100 g smör
1 ekologisk banan
1 dl filmjölk
4 dl siktat dinkel mjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Vispa ägg och socker. Mosa en banan och häll i den i äggsmeten tillsammans med filmjölken och det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Smör och bröa en form,häll i smeten och grädda i ugn på 175 grader i ca 35 minuter.
Ät och njut!


                                                                         // Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar