tisdag 7 oktober 2014

Persiljan

I dag klippte jag ner all persilja i trädgårdslandet. och det blev en hel del av det, en hel korg full.
Jag sköljde och hackade ner persiljan och fyllde burkar fulla och stoppade i frysen. Några persiljestjälkar åkte också ner i frysen för att användas som smaksättning i köttgrytor i vinter.
Vi kommer verkligen inte lida någon nöd på persilja i alla fall. ;-)
Persiljan är super , fullproppad med järn och karoten  som ombildas till A- vitamin i kroppen.
Bara att fylla på med persilja i kroppen för att håll hyn i schack hela vintern.
Tydligen kan man äta periljerot också , har dock aldrig provat , kanske den kan hamna i en soppa en dag.









                                                                          // Annie

2 kommentarer:

  1. Hej
    Så kul att hitta er blogg. Hörde om er av en granne (tiller) och skyndade mig in på nätet för att se om ni fanns här. Och visst! Det är alltid roligt att hitta andra odlingsintresserade. Vi har inga djur, men är mer än självförsörjande på grönt istället. Vi bor på var sida om Röstånga har jag förstått.
    Hälsningar
    Anette

    SvaraRadera
  2. Hej Kul att du hittade hit.
    Inget är godare än hemmaodlade ekologiska grönsaker!
    Jag tittade in på din blogg och såg din fina trädgård.
    Jag kommer lusläsa din blogg och få massa bra tips och inspiration. Särskilt nu när vi till våren ska fixa om vår trädgård till en hållbar och vacker plats för våra grönsaker. Just nu går grisarna där och bökar upp jorden och förhoppningsvis äter upp all kvickrot;-)
    Kul att du bor så nära , hoppas jag kan komma och se din trädgård i verkligheten någon gång, jag följer er på odlings tv så länge.
    Hälsningar Annie

    SvaraRadera