Trädgårds fix

Ett av våra alla påskfixande på gården har varit att lägga bäddar i trädgårdslandet och fylla på med prima jord. Vi började med hjälp av en mindre grävmaskin att gräva fram gångarna i landet och lyfta upp jord i bäddar . Sedan fyllde jag på med av fåren ratad hösilage och häst gödsel och där efter fyllde vi på med jord ovan på allt . Nu behövs bäddarna endast räfsas till lite och är sedan är de redo för att odlas i :)
Många ,många rullebörar/ skottkärror med jord blev det !
Men nu har jag 10 fina bäddar att odla i plus fyra markplättar ytterligare att odla på.


Denna röda flistugg har gått varm under påsken, För när vi ändå var i gång i trädgården passade vi på att hugga ner en massa sly som växte hej vilt och det hamnade till slut i flistuggen och blev ett utmärkt flis för att täcka gångarna i trädgårdslandet. Underst lade vi en markduk för att göra det helt ogräs tätt;)


 Så här ser det ut än så länge, lite mer flis behöver fixas till alla gångar mellan bäddarna och lite mer jord behöver köras in till rondellen . Tanken är att ett fint träd ska pryda rondellen tillsammans med lite annat .Helst ska så mycket som möjligt som kommer in i detta trädgårds land vara ätbart på ett eller annat sätt.
I vilken form av grönsaker, frukt, bär, rötter eller blommor det blir, det får tiden utvisa.
När vi flyttade hit fanns det tyvärr inte mycket ätbart i trädgården , ett gammalt äppelträd som tyvärr har fallit i stormen och två vinbärsbuskar av vardera svarta och röda vinbär, thats it !
Så det är bara att börja om !
Efter som vi är noviser på detta område känns det som om att man får helt enkelt prova sig fram.
Vad man tycker om och vilka sorter som funkar hos oss.
Kan tänka mig att det finns oändligt mycket att välja mellan så tips emot tages tacksamt.

Tror detta kan bli bra !

                                                                         // Annie

Kommentarer

 1. Vilken rolig tid ni har framför er nu. Det är så roligt att planera (och plantera) nya odlingsbäddar. Det ser jättefint ut tycker jag, blir spännande att följa.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ! Va roligt att du tyckte det såg fint ut även om det nu går i många nyanser av brunt. Man bara längtar till det översköljs av grönska och man kan gå ut och plocka sin lunch i trädgården !
   // Annie

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg