Tomater i kubik

I dag var det dags att plantera om  en del av tomatplantorna. Vissa av dem hade växt ur sin plats i pluggbrättet. Men nu uppstod ett problem.
Jag har detta år sått över 200 tomatfröer och det innebär över 200 tomatplantor som ska huseras i lite större krukor än pluggbrättet innan de kan flytta ut i växthuset. ;)

Det visade sig när jag började skola om plantorna att krukorna skulle inte räcka och inte heller platser att ställa dem på. Vi har drivit upp fröerna på skänkar och byråer och bord längs en vägg med två fönster och extra belysning i form av lysrör.
Den platsen har varit tillräcklig för uppdrivning av fröer om dock lite för varmt.
Vilken tur att tomater är ganska förlåtande, om de växer och blir lite långa och gängliga, då kan man bara plantera dem djupare nästa gång och nya rötter bildas längs stammen.


Så här ser det just nu ut hemma hos oss plantor över allt , i varje fönster och under lampor och sättpotatis i backar längs golvet. 
Man kan trösta sig med att detta fenomen bara på går under en period ;)


Tanken på att dessa tomatplantor senare i sommar kommer fylla vårt växthus och ge oss massor av mat under sommar och höst , gör mig lycklig i hjärtat !


Då kan man stå ut med stöket och jorden och oordningen i huset utan problem.
Fast visst kunde man önska att man hade ett ljust isolerat litet växthus med lite värme i som kunde husera detta gäng av plantor under våren. 
Det hade varit guld !

                                                                       // Annie

Kommentarer

Populära inlägg