På gården i februari

Vad händer på gården nu i februari.
Ja denna vecka inte alls mycket , vi drabbades av den förskräckliga vinterkräksjukan. Vi har mest bara legat på soffan tillsammans med katterna och tyckt lite synd om oss själva.
Det är svårt att vara sjuk när man har en hel gård med en massa djur att ta hand om . Även om man vill ligga på soffan hela dagen så måste alla djuren har rent i sina boxar och mat i sina magar.  Det är bara att samla kraft och göra ! Skönt att vara två vuxna som oftast inte är sjuka samtidigt, så man kan byta av varandra.
Men nu börjar det rätta till sig och vädret har varit strålande i dag och bara det gör att man mår lite bättre.

Ja vad händer annars på gården när inte sjukdom sätter stop .
Förutom att fodra alla djuren två gånger om dagen , mocka hästarnas boxar och bära vatten varje dag så är det mest ved för hela slanten.
Kvista av träden, samla ris i högar till vårt framtida ris staket ( a la  bonderöven) och så ska de samlas lite större grenar i högen för flisning och sedan ska stockarna vinschas på vagnen och köras hem.


Det börjar kännas i musklerna lite varstans , ganska slitit men ack så skönt när man tänker på vad vi får ut av det. Flis till att värma vårt hus ,ved att elda med i kaminen och sälja vidare och ris till i våra drömmars snygga staket;)
Då orkar man slita lite till.  Och särskilt när man rör sig i skogen där vi har fina stora stengärden som en gång i tiden samlades och byggdes och slets i hop till att bli något fint och så hållbart och användbart och för oss  i dag att förundras och glädjas över.
Vi ligger i lä ! När man tänker på allt svett och slit.


Känns skönt att se det samlat i hög och se högen med stockar växa. Det är just nu det enda bevis för oss att se att det händer något, för i skogen syns det knappt , där ser allt bara ut som ett gigantiskt plockepinn;)

Ja sedan har vi också samtidigt projekt toalett inomhus, och där går det inte fort fram.
Det är svårt att stanna inne och jobba med det, när skogen kallar en fin vinter dag.
Vi har ju en toalett så vi klarar oss. Även om man försöker göra ett projekt i taget så kommer ju alltid annat i mellan som hör livet och gården till som bara måste göras .
Det är bara att gilla läget !

Detta är på ett ungefär vad som händer på gården i denna stund, kanske inte den mest positiva och pigga tonen på detta inlägg, men vad gör det . Januari och februari är ju inte heller favorit månaderna hos mig.
Aaahh vad jag längtar till våren !

Hoppas ni  har en alldeles fin och underbar februari, kanske februari är just en favorit månad hos er ?

                                                                  // Annie




Kommentarer

Populära inlägg