Då var det klippt !


I går och i dag har klippmaskinen gått för fullt eller, ja för fullt var kanske en överdrift. Jag har i alla fall klippt 7 tackor på två dagar.
Mycket lite om man jämför med de professionella fårklipparna.
Jag har upptäckt en massa nya muskler som jag inte ens hade koll på att de fanns.
Vi har ett gäng mindre tack lamm som inte ska betäckas men de är får små för att skicka till slakt. Förra året hade vi många trilling och fyrling födslar och några av dessa växte inte lika fort som de andra så de får gå kvar hos oss ett tag till.
Men nu när plusgraderna ska komma tillbaka passade jag på att klippa dem. De mår bättre utan all den långa ull de har nu .
Vi brukar klippa våra tackor två ggr per år. De mår bättre och växer bättre och deras lamm behöver inte leta efter spenarna bland all ullen.

Men som sagt, klippa får har jag inte gjort jätte mycket för vi brukar annars ta hit en "riktig " fårklippare som gör jobbet tusen ggr snabbare och bättre.
Men nu behövde dessa tackor klippas, och de gick hyfsat bra . Inga skär sår men "snygga" skulle nog inte vara rätt ord för att beskriva dem. Ullen var tät och full med ullfett ( den blir så under vintern)så det var jätte svårt att bara få saxen att klippa utan att tugga och därmed blev det inte heller jämt , här och där sticker de ut lite långa ull lockar och under magen var det näst in till omöjligt att klippa . Så summa sumarum så blev det glada , men något  fula får som fick gå tillbaka till sin ligghall.

Vilken tur att får inte är så noga med hur de ser ut eller så kanske, det är tur att vi inte har någon spegel i stallet ;)


På denna tacka har ullen hunnit växa ut lite men fortfarande syns det hur ojämnt klippt hon blev, lite fläckar med kortare ull respektive längre ull lite här och där! Sötnosen :)

Nu får både saxen och jag vila upp oss för träningsvärken kommer säkert med full styrka i morgon, det kan jag nästan räkna med.
Jag sitter redan nu här och tycker lite synd om mig själv i förebyggande syfte, för det kan man väl?;)
Stel rygg och öma muskler är ingen hit !

                                                                     // Annie

Kommentarer

  1. Åh, det är spännande att handklippa. Har dock inte gjort mer än två på samma dag ;)
    Bra jobbat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg