Lägesrapport växthuset

Läget i växthuset just nu är strålande. Gröna tomater  finns det i princip på varje planta i växthuset, ja då menar jag ju på tomatplantorna ;-)
Jag kom på en strålande idé härom dagen . Gräset vi högg i hästhagen som blev till en hässja har nu även blivit näring för tomaterna och ogräs täckare i växthuset. Men det krävdes lite jobb, rättare sagt ca 20 rullebörar/skottkärror fulla med gräs in rullade och fördelade över växthuset. Det var ett minst sagt svettigt arbete. Men nu är det gjort :-)
Ogräset hade tagit lite överhanden  för mig i växthuset, men nu är det bara skönt att slippa se det, nu är det gömt under ett lager gräs.
Annars växer det på bra i växthuset , varje dag man kommer ut där har det hänt något , en tomat har ploppat fram , gurkplantan har växt någon decimeter till mot taket och här och där är det tjuvar som ska plockas. 
Helt ljuvligt, kan lätt bara strosa runt och små plocka med allt hur länge som helst . Men allt för ofta så pockar något eller någon annan på min uppmärksamhet som tex småfolket eller djuren eller tvätten;-) Men det är väl precis så som det ska vara !


En gurka som är ca en decimeter i dagsläget !


Små paprikor börjar titta fram.


Så här ser numera växthuset ut invändigt , täckt med gräs över allt. 
Tomatplantor vid kanterna och det ni skymtar längst bort i växthuset är inte bara ogräs , där breder också vatten och honungsmelon ut sig. I alla fall plantorna än så länge , kan bara skymta ett ämne till vatten melon än.

Väntar ivrigt på röda och gula härliga tomater !


// Annie

Kommentarer

Populära inlägg