Fulla jordgubbsskålar var det här !

När solen och värmen gjorde entré här i Rögnaröd så dök även dessa röda gubbar upp. Röda söta härliga jordubbar vissa stora , vissa  är små och smakar nästan som smultron.
Och en hel massa av dem.
Vi plockar skålar fulla varje kväll och äter och äter. Fryser in en hel del jordgubbar gör jag också för att kunna plocka fram i vinter att använda i en födelsetårta, en smoothie eller kanske bättra på syltförrådet med.
När man plockat färdigt och står där med två stora skålar fulla känner man sig så lyckligt lottad , för visst är det en lyx att kunna skörda sina egna jordgubbar och kunna klara sitt jordgubbs behov för hela året !
De  jordgubbsplantorna som vi planterade första året när vi flyttade hit sjunger nu på sista versen och ger inte alls så många jordgubbar . Dessa  kommer jag att ta bort till hösten och plantera revor från dessa på ny plats . Min tanke är att flytta några rader varje år och då kunna klara att vara självförsörjande på jordgubbar.
Då vi har valt att sätta jordgubbarna  med markduk runt om för att mota det mesta av ogräset så lyckas nässlor och gräs ändå ta sig in i jordgubbsraderna, så en och annan nässelbränna får man vid varje skördetillfälle. Man får ju skylla sig lite själv när man gång efter gång nässlar sig och ändå inte går och hämtar handskar för att dra bort dem ur jordgubbslandet utan tänker att det gör jag sedan. Klassiskt ! I alla fall när det gäller den här bonden ( läs mig) .

                           
                                                       Visst är de snygga dessa gubbar !

                                                                             // Annie

Kommentarer

Populära inlägg