Tänka om och tänka nytt ! 2016


Nytt år och nya tag !
På gården har det varit fullt upp hela hösten. Sommaren avslutade vi med att ha öppet i vår gårdsbutik och det var så kul, så kul att vårt överskott av grönsaker var uppskattade och kunde glädja våra kunder .
Hösten följdes av arbete med fårskötsel, potatisupptagning och fortsatt jobb med att skörda och ta hand om resterande grönsaker.
Vi har konserverat,lagt in i lag, torkat och fryst allt vi kunnat för att ha tillgång till egen odlad mat under hela vintern.

Men så kom den där stormen Gorm och gjorde ett stort avtryck på gården genom att inte bara ta strömmen från oss ett dygn utan även ta med sig vårt stora fina växt hus.
Ja i alla fall en liten bit, växthuset flyttades flera meter från sin ursprungliga plats och vändes delvis upp och ner.
Absolut inte på ett sätt som är användbart för oss.

De stora stålbågarna som växthuset bestod av böjdes och på vissa ställen även knäcktes helt av, plasten slets i sönder och stora massor av jord som skulle hjälpa till att hålla plasten på plats flyttades även den.
Minst sagt , kaos var det på morgonen när vi kom ut, eller rättare sagt var det först mannen som gick ut och kollade läget och kom in och sa att växthuset var upp och ner och jag trodde bara att han skämta, för inte kunde de va så farligt !   Men så fel jag hade !


Så här låg det nu åt fel håll och hönsen som hade haft änglavakt gick utanför och pickade i jorden . De såg lite skärrade ut men för övrigt var de fullt hela och friska. Under dagen fick de flytta tillbaka i det gamla hönshuset och vila upp sig i lugn och ro.

Några dagar efter var det varningar om att det skulle börja blåsa och att Helga var på väg in . Som tur var så tog den inte den stormen banan över skåne, men för att vara säker i det osäkra så började jag med lite hjälp plocka ner plasten på växthuset så att det inte skulle flyga vidare in till grannen.
Vi lyckades rädda en ganska stor och ganska hel bit av plasten, så min förhoppning är att kunna bygga upp ngt tillfälligt växthus innan sommaren och då kunna återanvända den plasten.
För hur ska vi klara oss utan ett växthus nu , när man väl börjat odla och kan äta riktigt solmogna tomater från sitt eget växthus så är man fast.;-) Så något måste vi bara få till , men tyvärr blir det då inte i den omfattning som detta växthus var.

Så vi ger inte upp än ! Hur framtiden ser ut för gårdsbutiken på Lyckeröd , det är osäkert men vår tanke och förhoppning är att vi fortfarande på något sätt kan dela med oss av vad vi kan odla och producera här på Lyckeröd.

Nya tag på både bloggen och gården  2016 !

Följ oss gärna här på bloggen och på Instagram och Facebook


                                                                           // AnnieKommentarer

Populära inlägg