Andelsjordbruk

Nya vindar blåser på Lyckeröd lantgård, efter den mins sagt hårda vind Gorm som tog vårt stora växthus i höstas så har tankarna surrat om ur vi ska göra denna säsong med våra odlingar.
Våra funderingar har landat i att andelsjordbruk eller CSA som det heter på utrikiska , kan vara ett koncept som kan fungera här på vår gård .
Vi lockas av att kunna samarbeta nära med våra kunder, vara deras personlig bonde. Ge våra kunder insikt och vetskap om hur vi odlar våra grönsaker och hur vi föder upp våra djur, vara en transparent gård.
Vi hoppas och tror på att småbrukens tid inte är förbi utan är framtiden, att man ska kunna överleva på en mindre gård, att vi i Sverige ska kunna öka vår självförsörjande grad och att dessa småbruk som finns i vårt avlånga land ska få blomstra igen , igenväxta marker öppnas upp av betande djur och producera bra mat till landets befolkning.
Vi tror att andelsjordbruket kan vara ett ben att stå på och vi vill gärna dela med oss av vår fina gård med den underbara naturen runt knuten där vi har all möjlighet att odla bra , god och nyttig mat .

Detta år börjar vi i blygsam skala , vi har möjlighet att ta emot 6 andelsmedlemmar som under 16 tillfällen under perioden juni-okt kommer att få med sig hem en låda med grönsaker, rotfrukter och örter ,ägg från våra frigående höns och ev vid tillgång, bär och frukt. Allt efter vad som finns i säsong. Man har också som andelsmedlem möjlighet att få köpa lammlåda och lammskinn till ett reducerat pris.
Vi bjuder in våra andelsmedlemmar till gården vid ett par tillfällen om året där man  gärna får vara med och önska vad som ska odlas på gården eller kanske känna jorden mellan fingrarna någon gång då och då. Och såklart smaka på vad gården erbjuder i form av mat !

Låter det som om det vore något för dig att hänga på så kika gärna in under fliken/sidan andelsjordbruk och läs mer !

Vi känner oss taggade, odlingarna är redan i full gång, potatisen är i jorden och snart är det nya ( mindre) växthuset redo för att husera tomater,gurkor,chili och mycket annat, jag bara längtar !

Ser fram emot att lära känna er :-)


                                                                         // Annie

Kommentarer

Populära inlägg